Beeld © ANP

Harvey Weinstein toch vervolgd voor verkrachting

20 december 2018 16:57

Harvey Weinstein moet zich volgend jaar weer melden in de rechtbank. De advocaat van de gevallen filmproducent vroeg de rechter de zaak tegen Weinstein niet in behandeling te nemen, maar daarin ging de rechtbank niet mee. Op 7 maart moet hij weer plaatsnemen in het beklaagdenbankje, meldt Deadline.

De zitting van donderdag was maar kort. Nadat Harvey Weinsteins advocaat Benjamin Brafman en de aanklager zo'n tien minuten hadden overlegd met de rechter, maakte die bekend dat de zaak tegen de filmproducent niet naar de prullenmand wordt verwezen. In de zaal zaten verschillende actrices, onder wie Marisa Tomei, Jennifer Esposito en Amber Tamblyn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Actrice beschuldigt Harvey Weinstein van verkrachting

Na de zitting liet zijn advocaat weten "ontzettend teleurgesteld" te zijn met het besluit de zaak tegen Harvey Weinstein voort te zetten. Desondanks blijft de advocaat er zeker van dat de filmproducent wordt vrijgesproken.

Harvey Weinstein wordt verdacht van seksueel misbruik en verkrachting. Inmiddels zijn er meer dan zestig vrouwen die beweren dat de producent hen onheus heeft bejegend, hun verhalen brachten vorig jaar de #MeToo-beweging op gang. De beschuldigingen aan Weinsteins adres worden in de Verenigde Staten op landelijk niveau onderzocht, maar ook het Openbaar Ministerie in New York en Los Angeles kijkt naar de zaak. Ook in het Verenigd Koninkrijk ligt Harvey Weinstein onder een vergrootglas.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!