Beeld © ANP

Peter van der Vorst: 'Van der Staaij flikker toch op'

07 januari 2019 19:16

Peter van der Vorst heeft geen goed woord over voor SGP-leider Kees van der Staaij na het ondertekenen van de omstreden conservatief-christelijke Nashville-verklaring. Dit manifest spreekt zich onder andere uit tegen mensen met een homoseksuele of transgenderidentiteit.

"Van der Staaij is volksvertegenwoordiger. Dan sta je ook achter de grondwet"

"Van der Staaij is volksvertegenwoordiger. Dan sta je ook achter de grondwet, artikel 1.: Niemand mag worden gediscrimineerd om wat voor reden dan ook. Niet om je geloof en ook niet vanwege je seksualiteit", vertelt de presentator aan RTL Boulevard. "Het is heel dom. Ik zou dan ook eigenlijk willen zeggen: 'Ach Van der Staaij, flikker toch op', maar dat is zo onchristelijk om te zeggen, hè."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kees van der Staaij reageert op omstreden Nashville-verklaring

Als alternatief voor de omstreden Nashville-verklaring komt oud-politicus Boris van der Ham op de site van Humanistisch Verbond met De Liefdesverklaring. Tientallen bekende Nederlanders hebben deze al ondertekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BN'ers komen met tegengeluid op omstreden Nashville-verklaring

In De Liefdesverklaring wordt gesteld dat liefde van alle tijden is en dat een hang naar het verleden ervoor zorgt dat mensen weer in beknellende hokjes worden gedrukt. "Het is van belang de vrijheid te verdedigen om lief te hebben naar eigen wens. Daarom deze verklaring. Een liefdesverklaring aan mensen en een liefdesverklaring aan de vrijheid."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!