Beeld © ANP

Moeder Sjinkie Knegt: 'Herstel gaat lang duren'

11 januari 2019 12:15

Liesje Knegt, de moeder van shorttracker Sjinkie Knegt, laat aan RTL Boulevard weten dat haar zoon na het heftige ongeluk een goede nacht heeft gehad. De schaatser werd gisteren met derdegraads brandwonden in het ziekenhuis opgenomen.

"Je kan nu nog niks zeggen over hoe lang het gaat duren"

Moeder Liesje is natuurlijk blij dat haar zoon het naar omstandigheden goed maakt. Sjinkie ligt momenteel niet aan de beademing en kan gewoon zelf praten. Ze vertelt aan RTL Boulevard dat hij brandwonden heeft op zijn been, op zijn hoofd en op zijn borst.

De familie bekijkt het nu van dag tot dag. "Je kan nu nog niks zeggen over hoe lang het gaat duren. Het gaat gewoon lang duren, dat is simpel zat. Dat is altijd met brandwonden zo." Liesje hoopt dat de wonden uit zichzelf genezen. "Dat is het belangrijkste." Hoe lang dat zal duren, kunnen de artsen niet inschatten. "Omdat geen mens hetzelfde is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sjinkie Knegt naar ziekenhuis met ernstige brandwonden

Sjinkie en zijn vrouw Fenna zijn de ouders van twee jonge kinderen. Zij zijn nu bij de schoonouders van de schaatser en hebben hun vader nog niet gezien in het ziekenhuis. "De oudste van de drie wil er graag heen, maar dat mag nog niet. Ze willen bij hun vader zijn." De familie weet nog niet hoe ze het aan de kleintjes moet uitleggen.

De schaatser wordt nu nog verzorgd in het ziekenhuis in Groningen. "Hij is daar in goede handen", aldus Liesje.

Sjinkie werd donderdag met derdegraads brandwonden opgenomen in het ziekenhuis. De brand ontstond bij het aansteken van de houtkachel in zijn huis. Zijn vrouw Fenna vond hem in de woonkamer. De shorttracker werd daarna per ambulance naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!