Beeld © Netflix

Al 140.000 euro opgehaald voor Fyre Festival-cateraar

22 januari 2019 13:56

De Netflix-documentaire over het gefaalde Fyre Festival op de Bahama's is het gesprek van de dag. Eén van de hoofdrolspelers uit de docu wordt nu in het zonnetje gezet: restauranteigenaresse en cateraar Maryann Rolle.

"Mijn enige redding is jullie hulp"

Maryann Rolle van het Exuma Point Resort werd ingehuurd door het Fyre Festival om al het eten voor de crew en bouwers van het festival te regelen. "In april 2017 heb ik mezelf gepusht om niet minder dan 1000 maaltijden per dag klaar te maken. Ontbijt, lunch en avondeten. We zorgden dat ze alles kregen!", geeft Maryann aan.

En dat was niet het enige. Ook biecht de restauranteigenaresse op dat de organisatoren van het festival in kamers van hun resort verbleven. 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Netflix komt met docu over het gefaalde Fyre Festival

Dat kost natuurlijk heel veel geld, maar Maryann werd beloofd dat ze betaald zou worden. Niets bleek minder waar. Tot vandaag de dag heeft ze nog geen cent ontvangen van de organisatoren. Ze is trouwens niet de enige. Geen enkele bezoeker van het festival of andere medewerkers hebben tot nu toe geld gehad. 

Gelukkig is er goed nieuws voor Maryann! Ze is een GoFundMe-pagina gestart om een deel van de schade te vergoeden. Die pagina is inmiddels opgepikt door meerdere media, waardoor er al ruim 140.000 euro is opgehaald. Een fantastisch bedrag!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Organisator mislukt Fyre Festival opgepakt voor fraude

Op dit moment zit de bedenker en organisator van het festival, Billy McFarland, in de gevangenis. In totaal moet hij zes jaar zitten. En daarna zitten zijn problemen er nog niet op, want Billy moet 26 miljoen dollar aan schadevergoedingen betalen. 

Grote kans dus dat Maryann dan alsnog een vergoeding voor de gemaakte kosten ontvangt, al kan dat wel nog een aantal jaar duren. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!