Beeld © ANP

Nachtzuster Astrid de Jong genomineerd voor radio award

25 januari 2019 13:21

Astrid de Jong, het vaste gezicht van het populaire radioprogramma Nachtzuster, is een van de genomineerden voor de eerste Nachtwacht Award. De andere kanshebbers op het beeldje zijn Martijn Kolkman (Qmusic), de NPO Radio 1-programma's Nooit meer slapen van de VPRO en Onze man in Deventer (met Özcan Akyol) van BNNVARA. De laatste is Rick van Velthuysen met het programma RickvanV Doet 2 op NPO Radio 2.

“Nachtprogramma’s worden soms als tweederangs radio gezien”

Dat heeft het blad Spreekbuis, dat de prijs in het leven heeft geroepen, vrijdag bekendgemaakt. Met de nieuwe award wil het medium meer waardering uitspreken voor nachtradio in Nederland. Luisteraars kunnen tot maandagochtend stemmen op de website van Spreekbuis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Astrid de Jong blijft Nachtzuster op Radio 1

“Nachtprogramma’s worden soms als tweederangs radio gezien”, aldus initiatiefnemer Richard Otto. “Dat is geheel onterecht, want voor veel nachtwakers, nachtwerkers en nachtbrakers zijn juist deze programma’s een baken in de nacht. Nacht-dj’s worden vaak door de luisteraar als vriend gezien, die hen door de nacht weet te slepen.”

De award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op Radio 1 en 2 te beluisteren was. In het programma Nachtzuster beantwoordt Astrid de Jong vragen van luisteraars. De show werd vroeger uitgezonden in de nacht van donderdag op vrijdag, maar moest onlangs vanwege een reorganisatie van de programmering verhuizen naar het weekend.

Dit leidde tot kritiek van luisteraars dat NPO niet naar hun wensen luistert. MAX-directeur Jan Slagter sprong op de bres voor het programma toen het dreigde te verdwijnen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!