Beeld © ANP

Linda Ronstadt heeft leren leven met Parkinson

02 februari 2019 20:42

Linda Ronstadt blijft hoop houden dat er ooit een manier wordt gevonden om mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson te genezen. Dat zei de zangeres in een interview met CBS. Linda lijdt zelf aan de ziekte en haar conditie gaat achteruit, zo vertelde ze.

“Ik ben mijn stem zo goed als verloren”

“Ik ben mijn stem zo goed als verloren”, zei de Amerikaanse. “Ik kan niet eens meer onder de douche iets zingen.” Linda weet sinds 2013 dat ze Parkinson heeft. Ze was toen al gestopt met optredens. “Ik merkte dat ik stond te schreeuwen op het podium. Het was geen zingen meer.” Na negen jaar tobben, stopte ze in 2009 met optreden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoge kunstonderscheiding voor Linda Ronstadt

Linda, vooral in de jaren zeventig succesvol met hits als You’re No Good en It’s So Easy, zegt niet verbitterd te zijn vanwege het trieste einde van haar carrière. Wel vertelt de zangeres dat ze heeft moeten leren om hulp te vragen. “Dat was moeilijk, vooral omdat het om zulke basale dingen gaat die je opeens niet meer zelf kunt.”

Bang voor de dood is de inmiddels 72-jarige Linda niet. “Iedereen gaat dood, en ik heb mensen zien sterven. Ik ben er niet bang voor, maar ik zie wel op tegen het lijden.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zieke Linda Ronstadt niet naar Hall of Fame

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!