Piet Paulusma. Beeld © ANP

Weerman Piet Paulusma na 23 jaar weg bij SBS

04 februari 2019 13:58

Piet Paulusma gaat aan het eind van dit jaar SBS verlaten. Dat laat Talpa weten, de eigenaar van SBS. De Friese weerman werkte 23 jaar bij het station en verkreeg een cultstatus door zijn dagelijkse uitspraak 'Oant moarn!', wat in het Fries 'tot morgen' betekent.

Talpa laat weten dat de samenwerking met Piet Paulusma in goed overleg wordt beëindigd.

Omrop Fryslân

Paulusma begon zijn carrière in 1985 bij Omrop Fryslân. Ook was hij te horen op de radio bij RTV Noord. In 1996 begon hij met werken voor SBS, waar hij direct te maken kreeg met twee ijskoude winters. De Elfstedentocht werd in die jaren één keer gereden, in januari 1997.

Paulusma was zo populair dat hij zelfs zijn eigen programma kreeg, na het nieuwsprogramma Hart van Nederland. Iedere dag kon Nederland kijken naar 'Piets weer'. Zoals deze, in 2005:

Twee meteorologen van RTL maken juist de overstap naar Talpa. Dennis Wilt en Amara Onwuka stappen over naar het bedrijf.

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: "Amara Onwuka en Dennis Wilt zijn niet alleen hele goede weermensen, maar ook prettige collega’s. Ze hebben de afgelopen jaren veel betekend voor Buienradar en voor de weerpresentaties op tv en onze andere platforms. Ik dank ze hartelijk voor hun grote inzet en professionaliteit en wens ze veel succes."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Piet Paulusma ontslagen uit het ziekenhuis

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!