Leerlingen Veenendaal protesteren tegen nepscholieren

08 februari 2019 13:17

De leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal zijn boos op de schoolleiding. Voor een RTL-programma werden nepscholieren ingezet, maar hier werd niets over gezegd tegen de échte leerlingen.

Onder de leerlingen van CLV klinkt hetzelfde geluid: ze zijn bedonderd, vertellen ze anoniem aan regiokrant de Gelderlander. Voor een tv-programma van RTL zijn er opnames gemaakt binnen de school. Hiermee wilde het programma een kijkje in het leven van een middelbare scholier geven. De realityserie stond in het teken van vijf nieuwe leerlingen, maar dat bleken acteurs te zijn. Via sociale media kwamen leerlingen en docenten hierachter, en er kwam direct een hoop kritiek. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ongeloof bij Onderwijs-minister Arie Slob over nepleerlingen

Het schoolplein is inmiddels volgestroomd met honderden protesterende leerlingen. Minister van Onderwijs Arie Slob zal zich denkbeeldig aansluiten. Hij heeft laten weten dat het "niet acceptabel" is wat RTL heeft gedaan en sluit zich aan bij de ophef die is ontstaan. Of er stappen worden ondernomen, is nog de vraag. "Eerst moet het verhaal duidelijker worden", aldus de minister. Inmiddels zijn de opnames van het programma door RTL gestaakt. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!