Beeld © ANP

Raad Amsterdam stelt kritiek Sylvana Simons niet op prijs

13 februari 2019 16:25

Tijdens een verhit debat heeft vrijwel de voltallige gemeenteraad van Amsterdam woensdag de vloer aangeveegd met een agendapunt dat was ingediend door Sylvana Simons, fractieleider en enig gemeenteraadslid van BIJ1.

"Het Amsterdamse korps verdient onze trots"

Sylvana vond dat bij het schietincident bij De Nederlandsche Bank van vorige week, waarbij een man door de politie werd doodgeschoten, een "bovenmatig aantal kogels" is gebruikt. Het "buitensporig en onnodig politiegeweld" zorgt er volgens haar voor dat mensen zich onveilig voelen, en dan met name "mensen van kleur".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taakstraf voor doodsbedreiger Sylvana Simons

De raad vindt het schandalig dat Sylvana doet voorkomen alsof mensen met een getinte huid iets te vrezen zouden hebben van de politie. Verschillende sprekers hekelden haar uitspraken en riepen haar op het onderzoek van de Rijksrecherche naar het schietincident af te wachten. Burgemeester Femke Halsema was het daar mee eens. "De agenten verdienen ons inlevingsvermogen, niet ons oordeel. Het Amsterdamse korps verdient onze trots", zei zij.

Het slachtoffer, een 31-jarige Amsterdammer, had angststoornissen en wilde volgens zijn moeder door 'suicide by cop' uit het leven stappen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!