Sylvana Simons ontvangt excuses van PvdD-voorman

18 februari 2019 23:53

De Amsterdamse fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, Johnas van Lammeren, heeft sorry gezegd tegen Sylvana Simons. Hij schrijft in een verklaring dat hij anders had moeten reageren toen zij vragen stelde over het fatale schietincident bij de Nederlandsche Bank deze maand.

“Dat mijn woordkeuze onjuist was en als kwetsend kan worden ervaren, spijt me zeer”

Tijdens een verhit debat heeft vrijwel de voltallige gemeenteraad van Amsterdam vorige week woensdag de vloer aangeveegd met een agendapunt dat was ingediend door Sylvana Simons, fractieleider en enig gemeenteraadslid van BIJ1.

Sylvana vond dat bij het schietincident bij De Nederlandsche Bank van de week ervoor, waarbij een man door de politie werd doodgeschoten, een "bovenmatig aantal kogels" is gebruikt. Ze sprak over "buitensporig en onnodig politiegeweld", dat er volgens haar voor zorgt dat mensen zich onveilig voelen, met name "mensen van kleur".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Raad Amsterdam stelt kritiek Sylvana Simons niet op prijs

Johnas van Lammeren zei tijdens dat debat dat Sylvana "nederig moest gaan zitten", maar dat bedoelde hij niet kwetsend, zegt hij nu. "Hiermee doelde ik op het feit dat zij moest beseffen dat ze te snel tot een oordeel was gekomen aangezien het onderzoek nog loopt en dat zij zich wellicht meer bescheiden had moeten opstellen." Het slachtoffer, een 31-jarige Amsterdammer, had angststoornissen en wilde volgens zijn moeder door 'suicide by cop' uit het leven stappen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taakstraf voor doodsbedreiger Sylvana Simons

"Dat mijn woordkeuze onjuist was en als kwetsend kan worden ervaren, spijt me zeer. Mijn woordkeus droeg ook niet bij aan de inhoud van mijn betoog. Ik bied mijn excuses aan aan ieder die mijn woordkeus als kwetsend en/of ongepast heeft ervaren, in het bijzonder aan Sylvana Simons", sluit hij zijn betoog af.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!