Archieffoto Willem Holleeder. Beeld © ANP

Peter R.: 'Er past maar één straf en dat is levenslang'

01 maart 2019 14:08

Het OM heeft levenslang geëist tegen Willem Holleeder op verdenking van acht levensdelicten. Peter R. de Vries reageert tegenover RTL Boulevard op de uitspraak van de officier van justitie: "De eis is vanzelfsprekend."

"Ik vind het beeld behoorlijk overtuigend"

Volgens het OM zou Holleeder verantwoordelijk zijn voor de dood van Cor van Hout, Robert ter Haak, Willem Endstra, John Mieremet, Cees Houtman en Thomas van der Bijl. Ook verwijten de autoriteiten hem de pogingen om David Denneboom en John Mieremet om het leven te brengen. Het OM meent tevens dat Holleeder een criminele organisatie aanstuurde. "Er past maar één straf en dat is levenslang", meldt Peter R. de Vries. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Levenslang geëist tegen Willem Holleeder

Belangrijk bewijs tegen Willem Holleeder zijn de verklaringen van de zussen Sonja en Astrid Holleeder en ex-vriendin Sandra den Hartog. "Ze zijn betrouwbaar en consistent", vertelde het OM. "De verklaringen van de zussen worden naar oordeel van het OM op tal van punten ondersteund door ander bewijsmateriaal." Peter is het daarmee eens: "Ik vind dat het OM tijdens het requisitoir een vrij scherp beeld van het bewijs heeft gezegd. En dat is veel meer dan dat de advocaten tot nu toe roepen. Ik vind het beeld behoorlijk overtuigend. Ik denk dat de advocaten een behoorlijke klus kunnen hebben om dit te weerspreken."

Ook laat Peter weten hoe de zussen van Willem Holleeder eraantoe zijn: "Ik heb de laatste tijd contact met de zussen van Holleeder gehad. Ze zitten in spanning over hoe het verder gaat en af zal lopen." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!