Beeld © Getty Images

‘Disney’s streamingdienst als eerste naar Nederland’

6 maart 2019 20:43

Goed nieuws voor alle bingewatchers en Disney-fans. Het ziet er naar uit dat Disney+, de binnenkort te lanceren streamingdienst van Disney, als eerste in Nederland te gebruiken is.

Volgens The Information zou Disney ons land willen gebruiken om de streamingdienst technisch te testen. Hiermee zou het mediabedrijf willen voorkomen dat er technische mankementen voorkomen zodra het gelanceerd wordt in Amerika.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disney brengt alle bekende schurken bij elkaar in één serie

Disney+ is het antwoord van Disney op concurrenten als Netflix, Hulu en het Nederlandse Videoland. Hierop zullen vele Disney films te zien zijn en ook de Marvel- en Star Wars-francises, wat weer onderdeel is van Disney, zullen een plekje krijgen op de site.  Op dit moment zijn ze zal druk bezig om eigen content te maken en bestaande series en films van concurrenten af te halen. Zo wordt er hard gewerkt aan een serie waarin alle slechteriken in voor komen en gaan alle Marvel-series van Netflix verdwijnen.

Disney+ zou al snel gelanceerd kunnen worden. De verwachting is dat het nog dit jaar naar Nederland toe komt. In april weten we meer, dan maakt Disney meer bekend over zijn eigen streamingdienst. Een ding weten we al wel: de dienst zal goedkoper worden dan Netflix.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix stopt samenwerking met Marvel

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!