Beeld © Facebook-account Edwin Spee

Opnieuw tegenslag voor Bibian Mentel

11 maart 2019 13:54

Bibian Mentel is afgelopen woensdag geopereerd aan een tumor in haar ruggenwervel. Het leek allemaal goed te zijn gegaan, maar de dag na de operatie had de snowboardster geen gevoel meer in haar benen.

"De specialisten staan voor een raadsel"

Bibians man Edwin Spee deelt op Facebook het verhaal van zijn vrouw. "Het goede nieuws is dus nu dat er geen permanente schade zichtbaar is, minder goed nieuws is dat we niet weten wat er dan aan de hand is en waarom haar benen het niet doen", schrijft hij over de situatie. "De specialisten staan voor een raadsel en het enige wat ze kunnen bedenken is dat door het langdurig werken met hoge temperatuur in de ruggenwervel de omliggende zenuwwortels misschien, via geleiding, toch zijn beschadigd."  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Snowboardster Bibian Mentel geopereerd aan tumor

Edwin gaat verder met wat beter nieuws, Bibians gevoel is namelijk deels weer teruggekeerd. "Nu ruim drie dagen later is er weer hoop. Haar linkerbeen heeft wel weer wat gevoel en ze kan ondertussen zelfstandig met veel moeite haar knie optrekken. Haar rechterbeen gaat minder goed, in dit been wel een hele kleine vooruitgang maar hier kan ze tot nu toe nagenoeg nog niets mee." 

Het is een raadsel voor de artsen van de snowboardster, maar ze blijven positief. De neurologen hebben namelijk goede hoop dat de zenuwen zullen herstellen en dat de functies in haar benen snel weer zullen werken. "Dit kan weken, zo niet maanden duren, maar we hebben dus goede hoop dat ze uiteindelijk weer kan lopen", vertelt haar man over het proces. "En als iemand dit kan dan is het Bibian wel! Na uiteraard een grote klap, gaat het vandaag mentaal al weer een stuk beter met Bibian."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Man Bibian Mentel eert haar met lieve woorden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!