Beeld © ANP

Tweede duo in zaak-Van Dam tot begin juni vast

15 maart 2019 11:16

Twee mannen die worden verdacht van diefstal met geweld in Amsterdam-Zuid, waarvan de vader van Nicolette van Dam het slachtoffer was, blijven tot begin juni vastzitten.

Het gaat om een 28-jarige man uit Amsterdam en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Na twee weken voorarrest heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam besloten hun voorlopige hechtenis te verlengen tot begin juni. Dit meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twee verdachten opgepakt voor overval vader Nicolette van Dam

In totaal zijn er vier verdachten in de zaak. Vorige week werd het voorarrest van een 21-jarige verdachte met negentig dagen verlengd en besloot de raadkamer een 17-jarige jongen nog dertig dagen gevangen te houden.

De vader van Nicolette, de 61-jarige René van Dam, werd op woensdag 20 februari op klaarlichte dag op straat in de buurt van het Hilton Hotel aan de Apollolaan in Amsterdam-Zuid overvallen. Dit gebeurde door meerdere daders. Volgens Nicolette werd haar vader op zeer gewelddadige wijze beroofd en liep hij daarbij zwaar lichamelijk letsel op.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!