Beeld © ANP

Douwe Bob heeft fikse boete gekregen voor bedreiging

21 maart 2019 11:27

Douwe Bob heeft donderdag van de politierechter in Amsterdam een boete van 1500 euro gekregen. Volgens de rechter is bewezen dat de zanger op 2 november twee beveiligers van het ziekenhuis OLVG in Amsterdam-Oost heeft bedreigd.

"Ik schaam me"

Douwe Bob had daarnaast te veel gedronken, toen hij met een Biro (brommobiel) naar het ziekenhuis reed. De veroordeling geldt ook dat feit. "Ik schaam me'', aldus een berouwvolle Douwe Bob op Facebook. 

De 26-jarige zanger was in allerijl naar het ziekenhuis gereden omdat zijn vriendin onwel was geworden. Naar eigen zeggen was hij in paniek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Douwe Bob zet luidruchtige 17-jarige fan uit de zaal

In het ziekenhuis kreeg hij het aan de stok met twee beveiligers, die hij uitschold en bedreigde. De beveiligers werkten hem naar buiten en deden de deur op slot. De gealarmeerde politie hield de zanger aan. Een dag na het incident meldde Douwe Bob zich met een bos bloemen en excuses bij het ziekenhuis.

"Buitengewoon vervelende feiten'', vond de officier van justitie, die een werkstraf van veertig uur en een rijverbod van vier maanden eiste. De aanklager toonde begrip voor de paniektoestand waarin de zanger verkeerde, maar vond dat hij niet in de Biro had moeten stappen. In december kreeg Douwe Bob ook al een rijverbod van drie maanden wegens rijden onder invloed.

Volgens advocaat Juriaan de Vries heeft de paniek het gedrag van zijn cliënt bepaald, ingegeven door de fysieke toestand van zijn vriendin. "Hij beseft dat hij beter een taxi of ambulance had kunnen bellen, maar zag op dat moment geen andere uitweg.'' De raadsman pleitte ervoor de straf te beperken tot een boete.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Douwe Bob heeft nieuwe vriendin

Ook de rechter noemde de feiten "vervelend''. Zij zag geen aanleiding een werkstraf op te leggen, onder meer omdat Douwe Bob oprecht spijt heeft betuigd. Het management laat aan RTL Boulevard weten het bij deze statement te laten. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!