Beeld © ANP

Ex-advocaat Stormy Daniels zou Nike hebben afgeperst

25 maart 2019 19:35

De Amerikaanse autoriteiten hebben advocaat Michael Avenatti aangehouden op verdenking van een poging tot afpersing. De voormalige advocaat van Stormy Daniels zou hebben gedreigd schadelijke informatie over Nike naar buiten te brengen en eiste miljoenen van het bedrijf om zijn mond te houden, zo staat in de aanklacht.

Avenatti zou tegen Nike hebben gezegd dat hij alleen tegen betaling een kritische persconferentie wilde afblazen. Hij vroeg volgens de aanklacht om 1,5 miljoen dollar (circa 1,3 miljoen euro) voor een cliënt. Ook wilde hij naar verluidt met een collega ingehuurd worden om een intern onderzoek uit te voeren. Dat zou dan wel 15 tot 25 miljoen dollar kosten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stormy Daniels moet Trump 260.000 betalen

De advocaat had via Twitter aangekondigd een groot schandaal te zullen onthullen, waarin Nike de spil was. Hij wilde met details komen op een persconferentie.

Avenatti was voorheen de raadsman van Stormy Daniels, de pornoactrice die beweerde een affaire met Donald Trump te hebben gehad. De zoon van de president reageerde opgetogen op de arrestatie van Avenatti. ,,Hey Michael Avenatti, het lijkt erop dat jij toch degene bent die achter de tralies zal belanden'', schreef Donald Trump Jr. op Twitter.