Beeld © RTL

Edwin de Roy van Zuydewijn zit financieel aan de grond

28 maart 2019 22:30

Edwin de Roy van Zuydewijn vertelt in het nieuwe RTL-programma Iedereen Had Het Erover over zijn leven met prinses Margarita en de echtscheiding die voor het oog van heel Nederland werd uitgevochten. Ook doet hij een boekje open over hoe het er nu met hem voor staat. De ex van prinses Margarita heeft helemaal niets meer, niet eens een bankrekening.

"Omdat ‘ie nergens een baan kan krijgen en dus maar bij McDonald’s…"

Edwin de Roy van Zuydewijn woont momenteel op een schuit in de Amsterdamse grachten. "Ik logeer hier. Ik weet nooit wanneer ik hier weg moet, want als er nieuwe mensen komen - dat is wel de afspraak - dan moet ik een andere plek vinden." De boot waarop hij nu bivakkeert wordt verhuurd via AirBnB. Zijn eigendommen liggen allemaal op een stapel, zodat hij op stel en sprong kan vertrekken als er andere gasten arriveren. "Een beetje als een konijn hop ik van plek naar plek", legt hij uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Roy van Zuydewijn sleept prinses Margarita voor rechter

De financiële situatie kan de oud-zakenman het beste omschrijven als "nul".  Hij zit financieel aan de grond: "Ik heb niet eens een bankrekening. Geen bankpas, geen giropas, geen verzekering, niks. Helemaal niks." Hij zegt vooral door de steun van vrienden en familie op de been gehouden te worden.

Edwin de Roy van Zuydewijn heeft momenteel geen werk. Hij is op zoek, maar het is moeilijk om een baan te vinden in de financiële wereld. Een baan bij bijvoorbeeld een McDonald’s ziet hij niet voor zichzelf, omdat hij is gepromoveerd aan de universiteit van Oxford en een hele hoge functie heeft gehad. "Waarom zou Edwin de Roy van Zuydewijn niet daar een baan mogen zoeken daar in de contreien van de financiële wereld of de wereld van analyse en consultancy? Waarom zou hij daar niet in terug mogen?”, vraagt hij over zichzelf. “Omdat ‘ie nergens een baan kan krijgen en dus maar bij McDonald’s…"

Toch is de ex van de prinses niet hopeloos, omdat hij naar eigen zeggen niet zonder hoop zit. "Anders had ik het ook niet volgehouden." Wel noemt hij de situatie uitzichtloos.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Roy van Zuydewijn sleept prinses Margarita voor rechter

Partneralimentatie

De ex-schoonzoon van prinses Irene maakte vorig jaar in EenVandaag wereldkundig dat hij stappen onderneemt tegen zijn ex-vrouw. Na hun scheiding in 2006 zat prinses Margarita in een financieel dal en hoefde zij haar ex geen alimentatie te betalen. Toen zij in 2017 echter een villa kocht van zo’n 1,7 miljoen euro, zonder hypotheek, was dat reden genoeg voor Edwin om te vermoeden dat zij wel vermogen moet hebben op het moment van hun scheiding. Nu wil hij met terugwerkende kracht geld van Margarita.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!