Beeld © ANP

Maarten van der Weijden gaat weer Elfstedentocht zwemmen

27 maart 2019 18:13

Maarten van der Weijden gaat het nogmaals proberen om de 199 kilometer van de Elfstedentocht te zwemmen. Zo meldt het AD. Tijdens zijn eerste poging bleef het bij 'slechts' 163 kilometer.

"Mijn droom is dat we zo elk jaar geld in kunnen zamelen. Vergelijkbaar met hoe ze dat doen bij de Alpes d’HuZes"

Aankomende zomer gaat hij weer het water in. Op 21 juni aanstaande wil de olympisch kampioen de monstertocht nog een keer overdoen. Die dag is niet zomaar gekozen, want dan zijn de nachten het kortst. Zwemmen in het donker vond hij tijdens zijn eerste poging namelijk loodzwaar. "Toen ik net uit het water kwam wilde ik dit nooit meer, maar ik herstelde de dagen na mijn tocht heel voorspoedig. De sportman in mij zei al snel; volgend jaar wil ik het wél halen'".

Hoewel het niet makkelijk zal zijn, hoopt hij met goed trainen er te komen. Hij doet het ook voor het kankerfonds, waar hij vorige keer vijf miljoen voor op wist te halen. "Dit goede doel past bovendien enorm bij mij", vertelt hij. "Elk jaar sterven er 40.000 mensen aan de gevolgen van kanker. Mijn lijden is het waard om het lijden van anderen kleiner te maken." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sterren zetten Maarten van der Weijden in het zonnetje

Toch heeft de zwemmer wel even getwijfeld, en ook marketingdeskundigen hebben het hem afgeraden. Volgens hen zou het nooit meer zo'n grootst spektakel worden als voorheen. Toch is Maarten positief en ziet hij het als een feestje. "Het was heel bijzonder en ik kan alleen maar hopen dat het dit jaar weer zo is'".

Deze keer moet het extra bijzonder worden, want het is de bedoeling dat de mensen ook zelf mee kunnen zwemmen voor het goede doel. "Mijn droom is dat we zo elk jaar geld in kunnen zamelen. Vergelijkbaar met hoe ze dat doen bij de Alpes d’HuZes doen met wielrennen. Natuurlijk zijn er in Nederland meer fietsers dan zwemmers. Maar ik denk dat mensen ook op zoek zijn naar iets nieuws.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Held Maarten van der Weijden gehuldigd

Ben jij een zeer geoefende zwemmer en houd je wel van een echte uitdaging? Dan kan je Maarten steunen door in alle 11 steden 2000 meter met hem mee te zwemmen! Geef je dan hier op.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!