Lena Dunham leeft al jaar zonder medicatie

11 april 2019 02:52

Lena Dunham vierde woensdag een mijlpaal. De Girls-actrice liet op Instagram weten dat ze de medicijnen waar ze aan verslaafd was precies een jaar had laten staan.

"Ik realiseerde me heel lang niet dat ik een probleem had. Want dit was voorgeschreven door een dokter. Want ik was succesvol en niet zo iemand die doorslaat in een club. Maar is de mensen wat wie je houdt pijn doen geen issue? Zou je het gevoel dat je de weg kwijt bent, en je meestal eenzaam voelen geen probleem noemen?", aldus Lena, die eerder onthulde verslaafd te zijn geraakt aan Clonazepam, een medicijn tegen onder meer paniekaanvallen.

Dat ze nu een jaar van de medicijnen af is, is een nieuw hoogtepunt voor de televisiemaakster. "Ik heb een hoop coole dingen gedaan in dit leven, maar niets heeft me zoveel rust, geluk en goede contacten gebracht als onderdeel uitmaken van een groep mensen die in dezelfde situatie zitten."

Ze steekt aan het eind van haar post haar volgers een hart onder de riem. "Ontwenning heeft mijn wereld niet perfect gemaakt. Het leven blijft een uitdaging - zo zit het nu eenmaal in elkaar. Onthou dat je nooit te ver heen, te gebroken of te uniek bent. Er zijn overal mensen die je willen helpen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lena Dunham scoort nieuwe filmklus

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!