Beeld © ANP

Advocaat Dean Saunders overweegt juridische stappen tegen ex

18 april 2019 11:56

De advocaat van Dean Saunders, René Halfens, overweegt juridische stappen te ondernemen tegen Jamie Faber, de ex van Dean. Jamie heeft in het tijdschrift LINDA heftige uitspraken gedaan over vermeende mishandelingen door Dean.

"Een reeks nooit bewezen schokkende feiten"

Volgens René Halfens gaat het hier om “een reeks nooit bewezen schokkende feiten over haar ex-vriend.” Dean, die bekend is geworden door het winnen van het tv-programma Popstars in 2011, zit momenteel een gevangenisstraf uit van een jaar. Hij zit vast wegens brandstichting bij zijn voormalige schoonouders en omdat hij Jamie in het gezicht heeft geslagen. “De ernstige mishandelingen waarover zij spreekt in het blad zijn nooit bewezen. Dean is er nooit voor veroordeeld”, aldus zijn advocaat. Dean en zijn advocaat snappen niet waarom Jamie met dit verhaal komt, zo vertellen ze tegenover het AD. “Kennelijk heeft ze er als onderneemster belang bij weer in de publiciteit te komen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex Dean Saunders over mishandeling: ‘Zwanger van de trap gesmeten’

Ook over het tijdschrift LINDA is de advocaat niet te spreken. Hij vindt het ‘uiterst merkwaardig’ dat het blad Linda Jamie Faber ‘zonder enige vorm van wederhoor’ over ‘meerdere pagina's heeft laten leeglopen’. "Dat gaat tegen alle journalistieke regels in. Daarom overwegen we stappen. Wat die gaan inhouden en of we daadwerkelijk aangifte gaan doen van smaad of laster weten we nog niet. Binnenkort komt daar meer duidelijkheid over.”

In de LINDA vertelde Jamie onder meer dat het huiselijk geweld heftige vormen begon aan te nemen na de geboorte van hun zoontje London. Ze zou met een loopkarretje van haar zoontje in elkaar zijn gebeukt tot ze bewusteloos op de grond lag. Ook zou ze meerdere botten hebben gebroken tijdens de relatie. Uiteindelijk kwam ze in een blijf-van-mijn-lijf-huis terecht met London. Haar zoontje was op dat moment zes maanden oud. Toen haar zoontje bijna een jaar was, besloot Jamie de relatie af te kappen. Ze deed aangifte tegen Dean en hij werd gearresteerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook"

Ex Dean Saunders over mishandeling: ‘Zwanger van de trap gesmeten’

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!