Beeld © ANP

Duncan Laurence door naar finale songfestival

16 mei 2019 23:06

Duncan Laurence heeft de finale van het Eurovisiesongfestival gehaald. De zanger gooide hoge ogen met het nummer Arcade en mag zaterdag weer optreden in Tel Aviv.

Het zal een zenuwslopende avond voor Duncan zijn geweest, hij was als een van de laatste aan de beurt om het podium te betreden. Duncan stond samen met onder meer Zweden, Oostenrijk en Malta in Tel Aviv te strijden om een van de tien finalisten te worden en met succes. Na zijn optreden deze avond, was de opluchting bij Duncan duidelijk zichtbaar. Van een eventuele 'ballengate' was niks te merken, de lichtgevende bal was geheel volgens plan in beeld. Jan Smit verwacht Nederland in de finale op zaterdag na het optreden van Duncan Laurence in Tel Aviv. "Op naar de winst, Duncan bedankt", zei de songfestivalcommentator na het optreden van de Arcade-zanger.  Het publiek leefde helemaal mee met het optreden en overlaadde Duncan na afloop onder een luid applaus.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Google weet het zeker: Duncan Laurence wint het songfestival

In totaal staan er 26 landen in de finale. In de eerste halve finale van afgelopen dinsdag wisten Griekenland, Tsjechië, Cyprus, Servië en Estland al een plekje te veroveren. Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland waren vooraf al zeker van een finaleplek, net als gastland Israël.

Duncan zal 18 mei weer aan de bak moeten en proberen om de winst te pakken. Mocht Duncan het liedjesfestijn winnen, dan is Nederland als volgende aan de beurt om als gastland te fungeren. De bookmakers denken het al maanden te weten, daar staat Duncan al tijden bovenaan met een winkans van 39%. Bekijk hieronder het optreden van Duncan terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!