Sterren over Amerikaanse abortuswet: 'Schaam je!'

17 mei 2019 04:59

De nieuwe uiterst strenge abortuswet die in de Amerikaanse staat Alabama is aangenomen, wekt woede en weerzin op bij veel vrouwelijke Amerikaanse sterren. In de wet staat dat nagenoeg alle abortussen verboden worden en dat er geen uitzondering wordt gemaakt voor vrouwen die zijn verkracht of het slachtoffer zijn van incest. Alleen wanneer de gezondheid van een vrouw ernstig in gevaar is, mag er abortus uitgevoerd worden. Via sociale media laten de sterren van zich horen.

Zo plaatste Rihanna een foto van de mannen die voor de wet gestemd hebben met de tekst: "Dit zijn de idioten die beslissingen nemen voor VROUWEN in Amerika. Gouverneur Kay Ivey, u moet zich doodschamen!!" Kay is degene die de wet uiteindelijk heeft ondertekend, zelf nota bene een vrouw.

P!nk is eveneens woest en schrijft: "Gouverneur Kay Ivey heeft het meest extreme abortusverbod ondertekend. Dit is geen toeval, het is onderdeel van een poging om abortus in zijn geheel te verbieden. Het is niet alleen een aanval op vrouwen in Alabama, maar op iedereen die zwanger zou kunnen worden. Er zijn geen uitzonderingen voor gevallen van incest of aanranding, waardoor de levens van vrouwen in gevaar gebracht worden. Artsen kunnen de gevangenis ingaan mochten zij zorg verlenen en er is door 25 witte mannen voor deze wet gestemd, terwijl het om de gezondheid en rechten van vrouwen gaat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Reese Witherspoon en Jennifer Aniston gaan aan de slag voor Apple

Reese Witherspoon zegt op Twitter: "Ik ben compleet overstuur dat deze abortuswet is aangenomen in Alabama, Kentucky, Mississippi, Georgia en Ohio. Dit is weerzinwekkend. Wij kunnen deze aanval op de fundamentele rechten van vrouwen niet accepteren."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!