Beeld © ANP

Themapark opent attractie over overlijden prinses Diana

25 mei 2019 13:02

Het overlijden van prinses Diana op 31 augustus 1997 houdt al twee decennia lang de gemoederen bezig. Een Amerikaans attractiepark genaamd National Enquirer Live! heeft besloten om het tragische ongeluk te verwerken in een attractie binnen het park. "Smakeloos", vinden critici.

"Er is geen bloed, je ziet de auto door een computeranimatie crashen"

Het themapark is onlangs geopend in de Amerikaanse staat Tennessee en wil een ‘uniek kijkje achter de verhalen die de tabloid National Enquirer de voorbije decennia gebracht heeft bieden’. In de attractie maak je het moment mee waarop haar Mercedes Benz in de tunnel in Parijs crashte. Toch is de attractie volgens bedenker Robin Turner absoluut niet wanstaltig. “Het is een 3D-computermodel met uitzicht op Parijs”, legt hij uit aan The Daily Beast. "Je ziet de gebouwen en de straten. Je ziet de route van Diana nadat zij het Ritz-hotel verliet en hoe de paparazzi achter haar aan rijden. Ook zie je de flits die er vermoedelijk voor heeft gezorgd dat de bestuurder werd verblind, en de crash zelf.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nichtje prinses Diana (28) gespot met rijke, nieuwe vlam (60)

“Er is geen bloed, je ziet de auto door een computeranimatie crashen”, vervolgt hij. “Je wordt ondervraagd over wat jij denkt dat de oorzaak was van haar dood en wie erachter zat. We stellen vragen als: 'Denk je dat de royals erbij betrokken waren?’, ’Denk je dat ze zwanger was?’. Alles wat we doen, is naar jouw mening vragen”, zo legt Robin uit. Volgens hem is er absoluut geen sprake van slechte smaak, maar laat de attractie zien wat er is gebeurd.

Buckingham Palace heeft vooralsnog niet gereageerd op de attractie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins William lijdt nog altijd onder overlijden van prinses Diana

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!