Beeld © Getty Images

Ellen DeGeneres openhartig over seksueel misbruik

28 mei 2019 11:24

Ellen DeGeneres kennen we als de vrolijke en gulle host van haar eigen Ellen show. Toch schuilt er flink wat leed achter de grote glimlachen en danspasjes. In het Netflix-programma My Next Guest Needs No Introduction With David Letterman vertelt de stand-upcomédienne openhartig over wat haar is overkomen.

"Ik wist niet dat alle borsten anders waren"

Ellen vertelt dat toen zij een tiener was, haar moeder opnieuw trouwde met ‘een heel slechte man’. Vlak nadat zij getrouwd was, werd er bij haar moeder borstkanker geconstateerd en werd een van haar borsten verwijderd. Volgens Ellen gebruikte haar stiefvader deze informatie om aan haar te zitten. “Als mijn moeder weg was, vertelde hij me dat hij een knobbeltje in mijn moeders borst had gevoeld en daarom ook aan mijn borsten moest zitten om te controleren of ik ook een knobbeltje had”, vertelt ze. “Ik wist niks van het vrouwelijk lichaam af, ik wist niet dat alle borsten anders waren. Hij overtuigde me om hem aan mijn borsten te laten zitten en dat gebeurde meerdere keren.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen DeGeneres koopt villa van Adam Levine

Het was een moeilijke periode in haar leven en de handtastelijkheden van haar stiefvader werden steeds erger. “Hij probeerde om mijn slaapkamerdeur te forceren, ik ben uiteindelijk weggerend, omdat ik wist dat hij iets ergers ging doen… Ik durfde het mijn moeder niet te vertellen, omdat ik haar beschermde en ik haar geluk niet wilde verpesten.” Ellen vertelt dit heftige verhaal om bewustwording te creëren bij andere meisjes en ervoor te zorgen dat dit niet weer gebeurt bij iemand anders.

Pas jaren later vertelde Ellen het aan haar moeder, maar zij geloofde haar dochter niet en bleef nog achttien jaar bij hem. Totdat ze erachter kwam dat hij zijn verhaal steeds verdraaide. Inmiddels is de band tussen Ellen en haar moeder beter dan ooit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!