Beeld © ANP

Mattie Valk openhartig over overlijden vader

17 juni 2019 14:30

Het gaat Mattie Valk voor de wind. Samen met Marieke Elsinga presenteert hij elke doordeweekse dag het ochtendprogramma op Qmusic. Aan het AD vertelt Mattie over zijn vader, die in 2010 overleed, en hoe blij hij is dat zijn vader hem nog op de radio heeft gehoord.

"Ik wilde het zo goed doen"

Mattie Valk kan zich nog goed herinneren hoe zijn vader John Valk hem elke zondagochtend een ontbijtje bracht. “Zat ik als klein jochie in mijn bed naar Cartoon Express te kijken, kwam hij ineens met een dienblad aanzetten. Gekookte eitjes. Aardbeien. Thee, jus d’orange. Croissantje. Geroosterde boterham. Kaas. Heel uitgebreid. En eigenlijk is dat jaren doorgegaan, elke zondagochtend. De enige uitzondering was Vaderdag. Dan maakte ik het ontbijtje voor hem, samen met mijn moeder.’’ In de jaren die volgen, blijft zijn vader voor hem een grote steun. Als hij een stage weet te bemachtigen bij 3FM en hierdoor zijn opleiding niet afmaakt, is het zijn vader die hem direct goedkeuring geeft voor zijn keuze. “'Als dit is wat je wilt, dan is het goed', zei hij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mattie Valk te horen in nieuwe DuckTales

Ook gedurende de stage bij de radiozender stond zijn vader altijd voor hem klaar en was niet te beroerd hem op te halen als Mattie weer eens zijn laatste trein had gemist. “Een uur heen, een uur terug. Nooit zeiken en gewoon om zeven uur ’s morgens weer naar zijn werk.” Uiteindelijk slaat het noodlot toe. Als Mattie en zijn moeder terugkomen van een skivakantie, blijkt John naar de dokter te zijn geweest. Hij kreeg slecht nieuws... 

Vijf maanden nadat bekend werd dat zijn vader ziek was, mocht Mattie een radioprogramma op Qmusic doen, waar hij eerder achter de schermen werkte. “Die ene week is me zo dierbaar. Mijn vader heeft zijn zoon nog kunnen horen op de radio”, vertelt Mattie. “Ik wilde het zo goed doen (…) Ik wilde vooral dat hij trots zou zijn op de manier waarop ik mezelf zou presenteren. De avond voordat ik dan ’s nachts werkte, ging ik bij hem langs. ‘Ga maar, jongen, lekker je radioprogramma doen. Ik ben er nog wel even’, zei hij dan.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mattie en Marieke doen ultieme relatietest

In de nacht van 21 juli overlijdt John Valk, drie dagen nadat hij 65 jaar is geworden. Mattie draagt zijn vader altijd bij zich in de vorm van een tatoeage op zijn pols maar het gemis blijft altijd. "Vooral bij de grote dingen - je eerste huis, vriendinnetje, werk, succes - mis je hem.” In datzelfde jaar krijgt Mattie een Marconi Award voor aanstormend talent. "Dan wil je zo graag dat hij erbij zou zijn geweest."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!