Beeld © ANP

Dit is de tussenstand van de Elfstedentocht van Maarten

25 juni 2019 19:52

Het is een kleine dag nadat Maarten van der Weijden de Elfstedentocht heeft gezwommen en daarom is het tijd voor een nieuwe tussenstand. De zwemmer heeft namelijk een behoorlijk hoog bedrag binnengehaald voor kankeronderzoek.

Maarten van der Weijden is nu een dag uit het water en inmiddels is er een nieuwe tussenstand bekend van het ingezamelde bedrag voor kankeronderzoek: 5.100.819 euro. De zwemmer deed vorig jaar ook een poging tot het voltooien van de Elfstedentocht, maar moest na 163 kilometer de handdoek in de ring gooien. Ook toen haalde hij vijf miljoen euro op, maar nu is er nog tijd om te doneren. Dat kan hier

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De laatste loodjes van Maarten van der Weijden

Maarten vertrok afgelopen vrijdagavond vanuit Leeuwarden om half zes 's avonds. De tocht verliep soepel, zo tikte hij eerder dan verwacht aan in onder andere Stavoren en Bolsward. De zwemmer werd dit jaar na de huldiging in Leeuwarden met een ambulance naar het hotel gebracht. Aanvankelijk leek de zwemmer naar het ziekenhuis te gaan voor controle. Maar daar was geen medische noodzaak voor.

De zwemmer heeft ook zijn verhaal gedaan bij RTL Boulevard. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!