Beeld © ANP

Amsterdam trekt zich terug van songfestival

4 juli 2019 17:14

Amsterdam heeft besloten niet langer mee te doen aan de race om het Eurovisiesongfestival te organiseren, dat heeft de gemeente aan RTL Boulevard laten weten.

"Een realistische, maar ook een teleurstellende beslissing"

De reden dat de hoofdstad zich terugtrekt is dat er geen geschikte locatie kan worden gevonden. De gemeente hoopte dat het evenement in de Ziggo Dome kon worden gehouden, maar die zaal blijkt niet beschikbaar. De RAI en de Johan Cruyff ArenA waren al niet beschikbaar en de AFAS Live is niet groot genoeg, aldus de gemeente. Op dit moment zijn er nog vijf steden in de running om het Eurovisiesongfestival te hosten. Dit zijn Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Maastricht. De gemeente wenst de overige steden veel succes bij het opstellen van hun bidbook.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence aanstaande donderdag gehuldigd

Volgens entertainmentdeskundige Aran Bade is het jammer dat Amsterdam geen geschikte locatie heeft kunnen vinden: "Een wereldstad als Amsterdam was een geweldig decor geweest voor het grootste muziekspektakel ter wereld.  Op het songfestival in Tel Aviv vroegen veel fans al of het Amsterdam zou worden, deze stad heeft een aantrekkingskracht en hoorde zeker thuis tussen de steden die een bidbook kunnen indienen. Dat ze zich nog voor de deadline terug moeten trekken, laat zien dat er al zoveel evenementen in de hoofdstad plaats vinden en dat het een realistische, maar ook een teleurstellende beslissing is."

"Nu de hoofdstad zich terugtrekt denk ik dat Rotterdam de grootste favoriet is om als stad het festival te mogen ontvangen. Rotterdam heeft door de samenwerking met de gemeente Den Haag en de ondersteuning van 1 miljoen euro van de provincie Zuid-Holland de beste papieren", aldus Aran. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!