Beeld © SBS 6/Talpa

Martien Meiland heeft lang voor zieke moeder gezorgd

17 juli 2019 15:39

We kennen Martien Meiland als een ontzettend vrolijke en hardwerkende man. Dankzij het SBS-programma Chateau Meiland is heel Nederland fan geworden van de kersverse kasteelheer. Toch is zijn leven niet altijd over rozen gegaan, zo vertelt zijn broer Jaap in de Privé.

“Mijn broer kon het alleen niet meer aan"

In het weekblad legt Jaap uit dat hij en zijn broer enorm hecht zijn. In de een-na-laatste aflevering is te zien hoe de deuren van het Chateau opengaan voor publiek en dat Martien breekt bij het zien van zijn broer. “Mijn broer kon het alleen niet meer aan. Alle spanningen van de afgelopen maanden kwamen eruit”, vertelt Jaap. “Zo heb ik hem nog nooit meegemaakt.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Even kijken bij Chateau Meiland zit er niet in

Jaap doet ook een boekje open over het zorgzame aspect van Martien, vooral voor Jaap en zijn moeder heeft de kasteelhouder veel opzijgezet. “Hij was geweldig. Onze moeder is heel jong, op 45-jarige leeftijd, overleden. Martien heeft een deel van zijn jeugd opgeofferd om mijn moeder en mij te verzorgen.” De moeder van Jaap en Martien kreeg in 1976 darmkanker en is vijf jaar later hieraan overleden. “Het laatste halfjaar was mijn moeder zo ziek dat ze niets meer kon doen. Toen heeft Martien zijn opleiding aan de kant geschoven om thuis alles door te laten gaan”, legt Jaap uit. Hierdoor is de band tussen Jaap en Martien enorm sterk geworden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

De deuren van Chateau Meiland zijn eindelijk geopend

Jaap is dan ook enorm trots op zijn grote broer: “Er zijn bijna geen woorden voor te vinden hoe geweldig ik hem vind. (…) Wat ze daar hebben neergezet, daar neem ik mijn boerenpet voor af.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!