Beeld © ANP

Personeel Voetbal International woedend vanwege verkoop

18 juli 2019 14:56

Het personeel van voetbalmagazine Voetbal International is ziedend op uitgever WPG. Laatstgenoemde maakte vandaag de verkoop van het blad aan techbedrijf Digital Enterprises (DE), bekend. De werknemers van Voetbal International dreigen nu met juridische stappen.

"De afgelopen maanden is er voortdurend overleg geweest met de het team van VI"

Het personeel van het voetbalblad is bang voor de ondergang van het tijdschrift. Zij claimen dat DE geen ervaring heeft met het uitgeven van bladen. De uitgever zou ook niet de juiste procedure hebben gevolgd. De redactieraad van het blad heeft nu een advocaat ingehuurd tegen de directie van WPG. De werknemers hopen zo de verkoop nietig te verklaren.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Magazine VI breekt met Voetbal International

Patrick Swart, algemeen directeur van WPG, brengt juist positievere geluiden ten gehore: "De afgelopen maanden is er voortdurend overleg geweest met de het team van VI en deze overeenkomst doet recht aan hun wensen. Digital Enterprises geeft ijzersterke jarenlange garanties aan alle werknemers en wil hard vooruit met VI", aldus Patrick Swart aan het platform Adformatie.

De CEO van Digital Enterprises, Pascal Batelaan, is ook positief gestemd. "In onze optiek blijft print het fundament van VI. Voetbalnieuws blijft altijd populair. Online én betaalde content groeien. Wij willen VI nog beter de weg laten vinden in die digitale wereld en meer voetbalfans bereiken op eigentijdse, slimme en leuke manieren", verklaart hij.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Voetbal International lacht Toine uit

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!