Beeld © ANP

Verdrietig nieuws voor Britt Dekker

21 juli 2019 12:52

Een trieste dag voor Britt Dekker (26) en haar paard Vito. De tv-persoonlijkheid heeft via Instagram laten weten dat Vito, het paard waarmee ze veel wedstrijden heeft gereden, er helaas mee moet stoppen.

"Hij mag nooit meer mee op shows"

"Een paar maanden geleden is Vito uitgegleden op de wei en voelde hij zich ineens minder goed en kon moeilijk opstaan. We dachten dat dat kwam doordat er daarna een slijmbeurs ontsteking bij zijn knie zat. Dat ging vrij snel over maar hij was nog niet de oude", begint Britt haar bericht. Na enkele maanden rust bleek Vito nog altijd niet de oude te zijn en moest er een dierenarts aan te pas komen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker kondigt eigen Paardenpraat-film aan

"Een paar maanden geleden is Vito uitgegleden op de wei en voelde hij zich ineens minder goed en kon moeilijk opstaan. We dachten dat dat kwam doordat er daarna een slijmbeurs ontsteking bij zijn knie zat. Dat ging vrij snel over maar hij was nog niet de oude. (...) Hij mag nooit meer mee op shows en nooit meer mee op wedstrijd." Vito zal daarom met vervroeg pensioen gaan: "Op een hele leuke plek en met heel veel rust zit de kans er volgens de dierenarts zelfs in dat het iets beter gaat worden en hij af en toe een lekker buitenritje mag maken" Britt zal op haar eigen YouTube-kanaal een video plaatsen waarin ze meer uitleg geeft over de droevige situatie. 

View this post on Instagram

Verdrietig nieuws over Vito.. 💔 • Een paar maanden geleden is Vito uitgegleden op de wei en voelde hij zich ineens minder goed en kon moeilijk opstaan. We dachten dat dat kwam doordat er daarna een slijmbeurs ontsteking bij zijn knie zat. Dat ging vrij snel over maar hij was nog niet de oude. Voor de zekerheid kreeg hij twee maanden rust en scharrelde lekker de hele dag buiten rond. Na die twee maanden rust was het nog niet beter en heeft de dierenarts hem verder onderzocht. Uit dat onderzoek kwam dat hij heel weinig gewrichtsvloeistof aanmaakt bij diezelfde knie op zijn achterbeen en dat hij hierdoor nooit meer helemaal de oude wordt. Dat vloeistof zit tussen het bot en de pees en zorgt dat je soepel kunt bewegen. Hij mag nooit meer mee op shows en nooit meer mee op wedstrijd. Ik reed altijd zo’n 4 keer in de week op hem, meestal zonder zadel en het was elke rit genieten. Altijd als ik super gestresst was door werk, was ik na een ritje op Vito helemaal ontspannen. Ik ken geen braver paard dan hem, wat een plezier en avonturen hebben we gehad. Samen gezwommen, gegaloppeerd op het strand, de gaafste shows gereden, heel veel fans blij gemaakt en nog veel meer😔 Hij gaat nu vervroegd met pensioen, op een hele leuke plek en met heel veel rust zit de kans er volgens de dierenarts zelfs in dat het iets beter gaat worden en hij af en toe een lekker buitenritje mag maken, I HOPE SO❤️ Morgen vertel ik jullie meer in een video @paardenpraattv #liefstefriesooit #vito #blackbeauty #friesian #horse #horsesofinstagram

A post shared by Britt Dekker (@brittdekker92) on

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!