Beeld © ANP

Verdrietig nieuws voor Britt Dekker

21 juli 2019 12:52

Een trieste dag voor Britt Dekker (26) en haar paard Vito. De tv-persoonlijkheid heeft via Instagram laten weten dat Vito, het paard waarmee ze veel wedstrijden heeft gereden, er helaas mee moet stoppen.

"Hij mag nooit meer mee op shows"

"Een paar maanden geleden is Vito uitgegleden op de wei en voelde hij zich ineens minder goed en kon moeilijk opstaan. We dachten dat dat kwam doordat er daarna een slijmbeurs ontsteking bij zijn knie zat. Dat ging vrij snel over maar hij was nog niet de oude", begint Britt haar bericht. Na enkele maanden rust bleek Vito nog altijd niet de oude te zijn en moest er een dierenarts aan te pas komen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker kondigt eigen Paardenpraat-film aan

"Een paar maanden geleden is Vito uitgegleden op de wei en voelde hij zich ineens minder goed en kon moeilijk opstaan. We dachten dat dat kwam doordat er daarna een slijmbeurs ontsteking bij zijn knie zat. Dat ging vrij snel over maar hij was nog niet de oude. (...) Hij mag nooit meer mee op shows en nooit meer mee op wedstrijd." Vito zal daarom met vervroeg pensioen gaan: "Op een hele leuke plek en met heel veel rust zit de kans er volgens de dierenarts zelfs in dat het iets beter gaat worden en hij af en toe een lekker buitenritje mag maken" Britt zal op haar eigen YouTube-kanaal een video plaatsen waarin ze meer uitleg geeft over de droevige situatie. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!