Beeld © ANP

Opnieuw kanker ontdekt bij Bibian Mentel

24 juli 2019 19:13

Verschrikkelijk nieuws voor Bibian Mentel (46). Bij de voormalig snowboardster zijn wederom tumoren ontdekt, zo vertelt ze tegenover RTL Boulevard. “Ik leef al zolang met kanker dat ik altijd wel voorbereid ben op slecht nieuws, maar er zijn weer uitzaaiingen."

"Het komt gewoon te veel en te hard terug"

"Dit keer zijn het uitzaaiingen vanaf mijn ruggengraat naar boven. Op mijn nekhoogte zit weer een tumor, en lager op mijn rug ook. Ja, verschrikkelijk nieuws.” Volgens Bibian voelt het alsof haar kaartenhuis van binnenuit instort ‘terwijl mijn hoofd wel heel graag wil.’ Er is al tien keer eerder kanker bij Bibian ontdekt, eerder dit jaar onderging ze hiervoor nog een zware operatie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bibian Mentel heeft nog een lange weg te gaan

Het nieuws kwam voor het hele gezin als een enorme klap, zo vertelt haar man Edwin: “Haar zoon is op vakantie met zijn vader, en ik vertelde aan de dokter ‘misschien moeten we wat omruilen, zodat Bibian en ik ook nog met hem op vakantie kunnen’ en toen vertelde hij ‘zou ik maar wel doen, Ed. Het kan misschien wel de laatste zomer zijn in goede gezondheid’”, vertelt Edwin. “Dat soort teksten hebben we nog niet eerder gehoord uit de mond van de artsen (…) Het komt gewoon te veel en te hard terug.”

Bibian zelf gaat niet bij de pakken neer zitten, en blijft dan ook oefenen voor haar deelname aan Dancing with the Stars. “Ik kan me heel erg optrekken aan dansen en leuke dingen doen”, vertelt ze. “En we hebben het mooi kunnen plannen met de makers”, vult haar man haar aan. “We hebben ‘s morgens dansen en ’s middags bestralen, dan is ze de rest van de dag echt misselijk. Dan een rustdag, en daarna weer dansen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Goed nieuws voor Bibian Mentel: ze kan weer staan

“Ik heb geen pijn, het is hooguit een beetje stijf”, legt Bibian uit. “Maar met dansen maak je het wel een beetje los”, grapt ze. “Zolang ik me goed voel en leuke dingen kan blijven doen, proberen we toch maar samen te genieten van het leven. Edwin en ik hebben dan ook allebei ‘Carpe Diem’ op onze pols getatoeëerd. Pluk de dag.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!