Beeld © ANP

Imanuelle Grives krijgt advies van Frank Masmeijer

01 augustus 2019 09:04

Imanuelle Grives (34) kan beter maar open zijn over de flinke hoeveelheid drugs waarmee ze op het Belgische festival Tomorrowland werd gepakt. Dat adviseert Frank Masmeijer, die zelf ook vanwege drugs in aanraking kwam met de Belgische justitie. "Ze moet gewoon eerlijk en open haar verhaal vertellen", zegt Frank in De Telegraaf.

"Met een beetje pech slaapt ze daar op een matrasje op de grond, het is hartstikke vies"

"Met smoesjes moet je niet aankomen, daar zijn ze niet van gediend in België", waarschuwt de voormalig showmaster. "Die maken hooguit dat je juist een hógere straf krijgt." Frank werd in 2014 van zijn bed gelicht op verdenking van cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. De oud-presentator ontkende aanvankelijk, maar gaf later toe toch niet zo onschuldig te zijn geweest. Hij werd in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en zit die uit in Beveren.

De cel waar Imanuelle haar proces afwacht, is Frank niet vreemd. "Met een beetje pech slaapt ze daar op een matrasje op de grond, het is hartstikke vies", weet hij nog goed. "Het is daar geen pretje."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Actrice Imanuelle Grives niet in hoger beroep in zaak drugshandel Tomorrowland

Als Nederlander heb je het sowieso zwaarder achter de tralies in België, meent Frank. "Rechters denken vaak: ah, daar heb je er weer een, heb ik gemerkt. Mijn eigen straf is toch ook buitenproportioneel?"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!