Beeld © ANP

Fernando Ricksen (43) overleden

18 september 2019 12:36

Fernando Ricksen is op 43-jarige leeftijd overleden, dat is zojuist bekendgemaakt. De voormalig profvoetballer leed al lange tijd aan de ziekte ALS.

"Ik blijf de fighter die ik altijd ben geweest"

Rangers Football Club maakt de aankondiging op Twitter. "Met pijn in ons hart willen we laten weten dat onze voormalige speler Fernando Ricksen vanmorgen is overleden aan de gevolgen van zijn strijd tegen ALS." 

Ricksen maakte in 1993 zijn debuut in het eerste elftal van Fortuna Sittard. Al snel kreeg hij als rechtsback een vaste plaats in het elftal. In 2000 debuteerde Fernando Ricksen in het Nederlands elftal. Daarnaast heeft hij ook een internationale voetbalcarrière gehad. Zo speelde hij voor de Glasgow Rangers en voor FC Zenit Sint-Petersburg.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ALS-patiënt Fernando Ricksen kan eindelijk weer praten

Fernando maakte in 2013 bij De Wereld Draait Door bekend dat hij lijdt aan de ziekte ALS. Deze bekendmaking sloeg wereldwijd in als een bom en Ricksen werd overladen met steunbetuigingen van fans. Zelf is hij altijd positief gebleven en schreef destijds op zijn website: "Ooit zal er iemand de eerste zijn die deze verschrikkelijke ziekte verslaat én overleeft. Laat ik die persoon dan maar zijn. Ik blijf de fighter die ik altijd ben geweest." Ook maakte hij destijds bekend dat er een biografie genaamd Vechtlust wordt gepubliceerd.

In januari 2018 werd een standbeeld onthult van Fernando Ricksen. Deze staat voor het stadion van Fortuna Sittard. Sinds januari 2019 verbleef Fernando in een hospice in Airdrie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Doodzieke Fernando Ricksen verrast jarig dochtertje

Fernando Ricksen laat een vrouw en dochter achter. In 2014 trouwde Fernando met de Russische Veronika. Met haar heeft hij een dochtertje van zeven.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!