Beeld © Instagram: @valentts

Victoria's Secret werkt voor het eerst met transgendermodel

05 augustus 2019 10:12

Lingeriemerk Victoria's Secret heeft voor het eerst in de geschiedenis een transgendermodel ingehuurd. De 22-jarige Valentina Sampaio uit Brazilië plaatste een foto op haar Instagramprofiel waarop ze backstage te zien is tijdens een fotoshoot van Victoria's Secret.

"Stop nooit met dromen"

Bij de foto op Instagram schreef het transgendermodel verschillende hashtags, waaronder #diversiteit en #VSPink. Daarmee doelt ze op de lingeriecollectie Pink van Victoria's Secret, dat zich voornamelijk richt op studenten.

'Stop nooit met dromen'

Een dag later plaatste Sampaio nog een video, waarbij ze schreef: 'Stop nooit met dromen'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo krijg je dé look van een Victoria's Secret Angel

Vorig jaar lag Victoria's Secret nog onder vuur omdat de marketingbaas van het merk, Ed Razek, had gezegd dat er bij het lingeriemerk 'geen plaats zou zijn voor transgendermodellen'. De shows zouden als 'sprookje' gezien moeten worden, en daar zouden transgendermodellen niet in thuis horen.

'Transgendermodellen al langer op castings'

Na veel ophef bood Razek zijn excuses aan via het officiële Twitteraccount van Victoria's Secret. "Mijn opmerking over transgenders in de show van Victoria’s Secret kwam over als ongevoelig. Sorry daarvoor. Voor de duidelijkheid: we willen wel degelijk een transgendermodel inhuren. Er zijn ook veel transgenders bij castings geweest, maar net als vele anderen hebben ze het niet gehaald. Maar dat ging nooit om hun geslacht. Ik bewonder hun reis op weg naar wie ze echt zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit jaar geen Victoria's Secret-show

Onder de foto's van Sampaio wordt met veel enthousiasme gereageerd. Zo schrijft actrice Laverne Cox: "Wow, eindelijk!" En Lais Ribeiro, een ander model van Victoria's Secret, tweet: "Dit maakt me zo blij!" 

Ook eerste op cover Vogue

Sampaio komt niet voor het eerst op deze manier in het nieuws. Zo was ze in 2017 het eerste openlijke transgendermodel die op de cover van Vogue stond. Dat was toen op de Franse versie van het magazine. Daarna stond ze ook in Brazilië en in Duitsland op de cover.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!