Misbruikte vrouwen klagen Scientology-aanhanger Danny Masterson aan

15 augustus 2019 03:11

Vier vrouwen die Danny Masterson beschuldigen van seksueel misbruik nemen juridische stappen tegen hem, de Scientology-kerk en de baas van die organisatie, David Miscavige.

"Toen deze vrouwen aangifte deden van de misdaden van Masterson, spanden de beklaagden samen om hen systematisch te stalken, lastig te vallen, hun privacy en die van hun families te schaden en te intimideren"

Volgens de vrouwen heeft de kerk ze gestalkt en geïntimideerd om ze zo het zwijgen op te leggen, zo melden zij in rechtbankpapieren die in handen zijn van The Blast. Twee van de vier beschuldigers worden in de documenten bij naam genoemd, de andere twee kozen ervoor anoniem te blijven.

"Toen deze vrouwen aangifte deden van de misdaden van Masterson, spanden de beklaagden samen om hen systematisch te stalken, lastig te vallen, hun privacy en die van hun families te schaden en te intimideren", aldus de aanklacht.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Scientology en de macht van Tom Cruise

Na de verschillende MeToo-onthullingen in het najaar van 2017, raakte ook de The Ranch-acteur in opspraak. De vier vrouwen zeggen dat ze rond de eeuwwisseling zijn verkracht door de acteur. Een van hen deed hier in 2004 aangifte van. De vrouwen stellen in hun aanklacht dat een misdaad rapporteren bij de politie binnen de Scientology-kerk wordt gezien als verraad en dat leden gestraft worden als ze dat toch doen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!