Beeld © ANP

Noodverordening in zaak Nicky Verstappen

20 augustus 2019 11:05

De gemeente Brunssum heeft voor een periode van 24 uur een noodverordening ingesteld voor een deel van de Brunssummerheide. De reden is dat er een schouw wordt uitgevoerd in de zaak die draait om de dood van Nicky Verstappen. Het gebied zal zichtbaar worden afgezet voor pers en publiek, en wie zich toch laat zien kan worden aangehouden door de politie.

Tijdens de schouw bezoeken de rechters samen met de officieren van justitie, verdachte en zijn raadsman en de familie van Nicky Verstappen onder begeleiding van de politie de voor het onderzoek belangrijkste plaatsen op de Brunssummerheide. In feite is deze schouw een pro forma zitting van de rechtbank. Een zitting die niet in een zittingszaal van de rechtbank in Maastricht plaatsvindt, maar dus op de Brunssummerheide. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Opnieuw pro forma in zaak-Nicky Verstappen

Bij de eerdere pro forma zittingen in de zaak Nicky Verstappen mochten het publiek en de media aanwezig zijn. Bij deze schouw is dat niet het geval. Het is een zogenaamde besloten zitting om ervoor te zorgen dat de schouw veilig en ordentelijk verloopt. Daarom wordt het gebied rondom de plaatsen, die tijdens de schouw bezocht worden op de Brunssummerheide, afgesloten. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Peter R. de Vries over vernieling monument Nicky Verstappen

Voor de periode van maandag 26 augustus 18.00 uur tot en met dinsdag 27 augustus 18.00 uur geldt een gemeentelijke noodverordening voor een deel van de Brunssummerheide. Het betreft een gebied van ca. 2 bij 2 kilometer aan de oostkant van de Brunssummerheide ter hoogte van de Toeristenweg. Naast de maatregelen op de grond gelden er ook maatregelen voor het luchtruim. Dit is gesloten om te voorkomen dat er bijvoorbeeld drones boven het gebied gaan vliegen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!