Afscheid prinses Christina Beeld © ANP

Koninklijke familie neemt afscheid van prinses Christina

22 augustus 2019 10:28

De koninklijke familie neemt vandaag in besloten kring afscheid van de onlangs overleden prinses Christina. De jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard overleed afgelopen vrijdag aan de gevolgen van botkanker. Het afscheid vindt plaats in alle beslotenheid bij Paleis Noordeinde.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Christina Aguilera viert twintigjarig jubileum

Donderdag wordt haar stoffelijk overschot onder begeleiding van de familie vanuit de Koepel van Fagel overgebracht naar het Koetshuis van de Koninklijke Stallen. Hier wordt de afscheidsbijeenkomst gehouden. De kist met het stoffelijk overschot stond afgelopen dinsdag, omringd door kransen en zonnebloemen, opgesteld in de zogenoemde Chapelle Ardente ingerichte koepel van Fagel, gelegen tussen de stallen en het paleis. Daar konden familie en vrienden al gedag zeggen tegen de prinses.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Koninklijke familie en politici delen warme herinneringen prinses Christina

Op verzoek van Christina leveren enkele laureaten van het naar haar vernoemde Prinses Christina Concours een muzikale bijdrage. Ook wordt het zusje van Beatrix op eigen verzoek gecremeerd. De Rijksvoorlichtingsdienst doet daar verder geen mededelingen over. Het is voor het eerst dat een lid van de koninklijke familie wordt gecremeerd. 

Prinses Christina was de vierde dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. Daarmee was ze de jongste zus van prinses Beatrix. Ze trouwde in 1975 met Jorge Guillermo, met wie ze drie kinderen kreeg: Bernardo, Nicolás en Juliana. Het huwelijk tussen Jorge en Christina heeft 21 jaar stand gehouden, van 1975 tot en met 1996.

RTL Nieuws plaatst een video van de plechtigheid op Instagram.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!