Nicky Verstappen. Beeld © Politie

Kort geding inzake schouw Nicky Verstappen dient vandaag

23 augustus 2019 11:15

Vandaag dient het aangekondigde kort geding dat media aanspannen tegen de Rechtbank Limburg en de gemeente Brunssum bij de rechtbank in Den Haag. De gemeente en provincie hebben namelijk de media toegang ontzegd tot de schouw die aanstaande dinsdag plaatsvindt. De media-organisaties willen via de rechter afdwingen dat ze daarbij mogen zijn. De uitspraak moet maandag volgen.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Journalisten spannen kort geding aan in zaak Nicky Verstappen

Aanstaande dinsdag vindt de schouw plaats op de Brunssumerheide, waar in 1998 het lichaam van de vermoorde Nicky Verstappen werd gevonden. Rechters, officieren van justitie, verdachte Jos B. en zijn advocaat brengen onder politiebegeleiding een bezoek aan de locatie. Jos B. wordt ervan verdacht Nicky daar te hebben vermoord. Bij de schouw wordt iedereen geweerd, met uitzondering van de ouders van Nicky en hun adviseur.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Leger ingezet in zaak Nicky Verstappen

Volgens media-organisaties is de zaak dusdanig groot dat de schouw toegankelijk zou moeten zijn voor de pers. De zaak wordt aangespannen door het Genootschap van Hoofdredacteuren, de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), RTL Nieuws, RTL Boulevard, Hart van Nederland, Algemeen Dagblad, De Telegraaf, ANP en NU.nl.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!