Beeld © ANP

Media niet welkom bij schouw in zaak Nicky Verstappen

26 augustus 2019 11:15

De media krijgt alsnog geen toegang tot de schouw op de Brunssumerheide in de zaak van Nicky Verstappen, zo besloot de rechtbank in Den Haag.

Verschillende grote media-organisaties, waaronder RTL Boulevard, RTL Nieuws en de NOS hadden een kort geding aangespannen tegen de rechtbank Limburg en drie gemeenten in die provincie. De rechtbank in Den Haag blijft toch bij de uitspraak van de rechtbank in Limburg. De rechter in Den Haag wil de eerdere uitspraak van de rechtbank in Limburg niet ter discussie stellen, omdat er dan sprake zou zijn van een verkapt hoger beroep. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Journalisten spannen kort geding aan in zaak Nicky Verstappen

Bij een schouw wordt een misdrijf in aanwezigheid van de verdachte zoveel mogelijk gereconstrueerd. De rechtbank in Limburg besloot om de toegang voor pers en publiek te blokkeren om zo de schouw ordentelijk en veilig te laten plaatsvinden. Zowel de nabestaanden van Nicky Verstappen als Gerald Roethof namens zijn cliënt Jos B, verdachte in de strafzaak, hebben aangegeven het standpunt van de media te delen en zagen geen reden om de media te weren van de schouw.

De Brunssummerheide is vanaf vanavond een dag dicht. De gemeente Brunssum heeft vanwege de schouw een noodverordening afgegeven en het gebied hermetisch afgesloten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!