Beeld © ANP

Aanklager gaat niet in hoger beroep tegen A$AP Rocky

27 augustus 2019 09:22

Het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de Zweedse rechtbank in de zaak rondom A$AP Rocky. Officier van justitie Daniel Suneson heeft laten weten zich neer te leggen bij het vonnis van de rechter.

"Ik heb desalniettemin besloten om na de nodige overwegingen geen hoger beroep in te stellen"

"Ik geloof dat de daad had moeten resulteren in een iets hogere straf dan de twee maanden waartoe de rechtbank besliste, maar ik heb desalniettemin besloten om na de nodige overwegingen geen hoger beroep in te stellen," zei Suneson in een verklaring.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

A$AP Rocky op laatste festivaldag Lowlands

De Amerikaanse rapper, die eigenlijk Rakim Mayers heet, werd twee weken veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor een vechtpartij in Stockholm eind juni. Ook moet hij het 19-jarige slachtoffer, dat verwondingen opliep bij de mishandeling, een schadevergoeding van 1100 euro betalen. A$AP Rocky en zijn entourage werden begin juli gearresteerd en vastgehouden tot de laatste dag van het proces op 2 augustus. De zaak werd breed uitgemeten in de internationale pers en ook de Amerikaanse president Donald Trump probeerde tevergeefs om hem vrij te krijgen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!