Beeld © YouTube-kanaal Eurovision Song Contest

Songfestival volgend jaar in Rotterdam

30 augustus 2019 12:00

Maandenlang zaten we in spanning, maar nu weten we eindelijk waar volgend jaar het Eurovisiesongfestival zal worden gehouden. Op naar Rotterdam!

"Met Rotterdam kiest het songfestivalteam voor internationaal allure"

De NPO maakte de gaststad bekend via een spotje op televisie. Om precies 11.58 uur kwam de video op de buis.

Onze songfestival-deskundige Aran Bade vindt Rotterdam een slimme keuze: "Met Rotterdam kiest het songfestivalteam voor internationaal allure. De moderne stad en vooral Ahoy staan voor technische innovatie en bieden de meeste mogelijkheden om een geweldige show neer te zetten. Ik vind het een slimme keuze. Ahoy is er helemaal klaar voor, er is ruime ervaring in het opzetten van grote shows, en de stad Rotterdam kan aan Europa laten zien wat het moderne Nederland te bieden heeft."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestival-winst Duncan komt naar Netflix

Rotterdam heeft grote plannen voor het songfestival in Ahoy. Volgens de Rotterdamse wethouder van onderwijs, cultuur en toerisme is de stad de meest internationale stad van Nederland en een prachtig decor voor de 65ste editie van het songfestival. "Als ervaren gaststad van topevenementen voldoen we uiteraard aan de gestelde eisen, maar het belangrijkste is dat iedereen hier in de startblokken staat om er een groots feest van te maken waar iedereen welkom is." De Maasstad heeft alles in huis om het enorme festijn te organiseren. "Een échte stad van nu die we graag delen met de rest van de wereld: mediageniek, divers, een stad van innovatie, creativiteit en architectuur en met Ahoy een prachtige locatie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Is dit hét bewijs dat het songfestival naar Rotterdam gaat?

Nu maken we ons op voor de volgende grote primeur: wie mag de enorme shows gaan presenteren? Wordt het Jan Smit die al jaren samen met Cornald Maas het commentaar verzorgt? Of wordt het Cornald 'Mr. Songfestival' Maas zelf? Dionne Stax en Eva Jinek zijn namen die in de wandelgangen worden genoemd. Op Chantal Janzen hoeven we waarschijnlijk niet te rekenen. Jan Smit gaf namelijk in RTL Boulevard aan dat het songfestival toch echt een NPO-feestje is waar RTL niet voor is uitgenodigd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!