Beeld © ANP

Verpleeghuis Jan Slagter onder vuur

09 september 2019 20:16

Het Rotterdamse verpleeghuis Ben Oude NijHuis, dat op initiatief van Omroep Max-directeur Jan Slagter (65) is opgericht, scoort volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) op meerdere punten onvoldoende. Het bestuur heeft zes maanden de tijd om verbeteringen door te voeren, blijkt uit het onlangs verschenen rapport. EenVandaag berichtte er maandag als eerste over.

"Het risico met zich mee dat cliënten niet de zorg ontvangen die zij nodig hebben"

Jan Slagter richtte het verpleeghuis anderhalf jaar geleden op uit onvrede met de ouderenzorg. Hij wilde betere zorg en minder management en bureaucratie. De inspectie ziet "goede intenties" bij de medewerkers die "goede en warme zorg" willen leveren, maar op zeven van de tien punten waarop het verpleeghuis is beoordeeld voldoet het niet aan de normen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

MAX-baas Jan Slagter heeft wilde plannen na zijn pensioen

Zo wordt medicatie van de ruim vijftig cliënten niet altijd op de juiste manier bijgehouden en heeft het verpleeghuis "problemen bij het inschakelen van de nodige multidisciplinaire deskundigheid voor de zorg aan cliënten met een complexere zorgvraag". Die situatie brengt volgens de IGJ "het risico met zich mee dat cliënten niet de zorg ontvangen die zij nodig hebben".

Anderzijds zegt de inspectie dat het Ben Oude NijHuis diverse ontwikkelingen in gang heeft gezet om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter: 'Piet Paulusma is te duur voor MAX'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!