Beeld © ANP

'R. Kelly te beroemd voor ontsnappingspoging'

01 oktober 2019 04:29

Volgens de advocaten van R. Kelly (52) hoeft niemand zich zorgen te maken over een eventuele ontsnappingspoging van hun cliënt uit de gevangenis. De reden daarvoor is simpel: de zanger is in hun ogen veel te beroemd om een dergelijke actie te ondernemen. Dit meldt Page Six.

“Vooralsnog is hij gewoon een onschuldig man”

R. Kelly zou volgens zijn juridische team zelf maar al te goed beseffen hoe beroemd hij is en wil daardoor geen enkel risico lopen. Dit werd gezegd naar aanleiding van een verzoek van advocaat Steve Greenberg aan een rechter in Brooklyn. Hij vroeg de rechter om de geplaagde zanger voorlopig vrij te laten, ondanks dat er nog verschillende zaken tegen hem lopen.

Steve Greenberg meent dat de zanger zich koest zal houden en zijn zaak in alle rust zal afwachten zonder een poging tot ontsnapping te doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

R. Kelly ziet af van hoorzitting

Volgens Steve Greenberg is R. Kelly ook door zijn geld heen, waardoor hij niet de middelen heeft voor een ontsnappingspoging. Daarnaast zou de zanger kampen met gezondheidsproblemen, waaronder een onbehandelde hernia.

"De heer Kelly is in de 50, heeft geen criminele achtergrond, is altijd netjes in de rechtbank verschenen wanneer dat gevraagd werd, beschikt momenteel niet over zijn paspoort en heeft geen enkele poging ondernomen om de aanklachten die tegen hem lopen uit de weg te gaan. Vooralsnog is hij gewoon een onschuldig man."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Rechtszaak tegen zanger R. Kelly in april van start

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!