Beeld © ANP

Acteur James Franco aangeklaagd wegens seksueel misbruik

04 oktober 2019 04:58

Twee jaar nadat James Franco (41) door vijf vrouwen werd beschuldigd van seksueel ontoelaatbaar gedrag tijdens de periode dat zij zijn studentes waren, klagen twee van hen de acteur nu daadwerkelijk aan. Volgens de vrouwen heeft Franco zijn macht als docent destijds op een seksuele manier misbruikt. Dit meldt Rolling Stone.

De twee studentes van Franco aan zijn Studio 4-acteerschool, Sarah Tither-Kaplan en Toni Gaal, klagen niet alleen de acteur aan maar ook zijn zakenpartner Vince Jolivette. Hij zou zich net zo schuldig hebben gemaakt aan het misbruik. De vrouwen dienden de zaak op donderdag in bij het Hooggerechtshof in Los Angeles.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

James Franco ondanks aantijgingen naar awardshow

Franco zou de vermeende slachtoffers hebben gedwongen tot het volgen van een 'masterclass' in seks scènes. Hierbij zou hij audities gefilmd hebben, die in zijn bezit bleven. De studentes zouden een verklaring hebben moeten ondertekenen waarin stond dat zij afstand deden van al hun rechten betreffende de opnames. Zij eisen nu vernietiging van het gemaakte materiaal.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!