Beeld © ANP

Jan Smit woedend op Nederlandse radiozenders

7 oktober 2019 14:21

Het protest van tientallen klimaatactivisten in Amsterdam heeft Jan Smit op een idee gebracht. De zanger overweegt om bij de landelijke radiozenders te gaan protesteren omdat er te weinig Nederlandstalige muziek wordt gedraaid, zo grapt hij op Instagram.

"Want de tijd van vriendelijk vragen en petities ondertekenen is wat mij betreft op dat gebied ook wel voorbij"

De Volendammer deelt een foto waarop een quote van een van de klimaatactivisten staat: "Op een gegeven moment is de tijd van vriendelijk vragen en petities ondertekenen voorbij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit nog niet benaderd voor presentatie Eurovisiesongfestival

Daar sluit Jan zich graag bij aan: "Ik denk dat ik ook maar eens een paar Nederlandstalige collega artiesten én hun fans op ga trommelen om massaal te protesteren tegen een aantal landelijke radiozenders die onze muziek veel te weinig draaien! Want de tijd van vriendelijk vragen en petities ondertekenen is wat mij betreft op dat gebied ook wel voorbij...", schrijft hij met een knipoog.

Al langer klagen verschillende artiesten over het gebrek aan belangstelling van radiozenders voor Nederlandstalige muziek. Ook Gordon en Frans Bauer lieten zich er in het verleden negatief over uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoontje Jan Smit blaast zes kaarsjes uit

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!