Beeld © Getty Images

Alanis Morissette worstelt wederom met postnatale depressie

08 oktober 2019 16:27

Zangeres Alanis Morissette (45) is in augustus voor de derde keer moeder geworden. Hoewel ze dolgelukkig is met zoontje Winter Mercy, heeft het moederschap ook een keerzijde. Net als na de geboorte van haar vorige twee kinderen worstelt ze nu ook weer met een postnatale depressie.

“Maar ondanks alle voorbereiding is een postnatale depressie nog steeds een geniepige aap met een machete"

De zangeres heeft op haar website laten weten dat ze voor de derde keer een postnatale depressie heeft. “Ik wist niet zeker of ik dit keer last zou krijgen van postnatale depressie en angsten. Of, zoals ik het noem: postnatale activiteit of postnatale loopgraven die doordrenkt zijn met teer.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alanis Morissette bevallen van zoontje

“Deze gebeurtenis heeft zo veel weerhaakjes”, vervolgt ze. “Hormonen. Slaapgebrek. Mistigheid. Fysieke pijn. Isolatie. Angst. Herstellen van de geboorte, en deze nieuwe baby-engel samenvoegen met de oudere baby-engelen. Het huwelijk. Verschillende triggers van posttraumatische stressstoornis. Overstimulatie. Dit lichaam.” Toch ziet ze ook de zonnig kant. “Ik heb dit al eens meegemaakt en ik weet dat er ook een andere kant is. En deze kant is mooier dan wat mijn door postnatale depressie geplaagde geest zich ooit kon voorstellen.”

“Maar ondanks alle voorbereiding is postnatale depressie nog steeds een geniepige aap met een machete.” Ze besluit haar bericht met een oproep aan haar fans om vrouwen, die net als zij aan een depressie lijden, met begrip te behandelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alanis Morissette in verwachting van derde kind

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!