Beeld © ANP

Belgische OM eist 2 jaar cel tegen Imanuelle Grives

10 oktober 2019 11:19

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives (34) stond vandaag terecht voor de rechtbank in Antwerpen. Hier werd duidelijk dat het Belgische openbaar ministerie 2 jaar cel en een boete van 8000 euro eist tegen de actrice.

"Ik hoop dat ik de kans krijg om een betere kant op te gaan"

Imanuelle gaf in haar verhoor toe dat ze wel een hele grote voorraad drugs bij zich had om zich daarmee in te leven in haar filmrol. Ze wist niet waarom dat was. Ze wilde door middel van het experiment weten hoe het was om drugsdealer te zijn. Tegen een Amerikaanse medeverdachte is 18 maanden cel en een boete van 1000 euro geëist. De reden voor de forse strafeisen ligt in het grote probleem van drugs op Belgische festivals, aldus de officier. Imanuelle blijkt ook codetaal te hebben verzonnen om de drugs in haar administratie bij te houden. De advocaat van Imanuelle vind de eis veel te zwaar. "Voor u zit geen notoire drugsdealer, maar iemand die een heel ander verhaal heeft”, reageerde de Vlaamse advocaat John Maes. Volgens haar advocaat is een taakstraf meer op zijn plaats. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Actrice Imanuelle Grives aanwezig bij rechtszaak

Imanuelle kwam zelf ook aan het woord en raakte hevig geëmotioneerd: "Ik heb in de gevangenis goed kunnen nadenken hoe het verder moet met mijn leven. Ik hoop dat ik de kans krijg om een betere kant op te gaan dan ik tot nu toe heb gedaan." 

De Ceblok-H actrice werd op 21 juli opgepakt op het Belgische festival Tomorrowland. Volgens het Belgische Openbaar Ministerie had Imanuelle xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine in haar bezit. Op haar logeeradres werden nog meer drugs gevonden, zoals amfetamine, GHB en cannabis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Imanuelle Grives vandaag voor de rechter om drugshandel

Imanuelle werd samen met twee vriendinnen aangehouden, maar de actrice heeft later gezegd dat zij alle verantwoordelijkheid op zich neemt. Ze werd in afwachting van haar proces in september vrijgelaten uit voorarrest na betaling van een borgsom van 5000 euro. Op 8 november vindt de uitspraak plaats. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!