ANP

Na twijfel toch laatste serie met Imanuelle Grives op tv

11 oktober 2019 09:39

Dropje, voorlopig de laatste serie waarin actrice Imanuelle Grives (34) te zien zal zijn, gaat op 9 december in première op NPO Zappelin. Dat heeft de NTR vrijdag bekendgemaakt. De serie telt 26 afleveringen en combineert poppen met echte acteurs.

"We denken dat ouders goed in staat zijn onderscheid te maken tussen een actrice en de rol die ze speel"

De NTR twijfelde enige tijd of de serie wel moest worden uitgezonden, nadat Imanuelle in België was opgepakt voor grootschalige drugshandel. "Maar het is een waardevolle kleuterserie en we vinden het belangrijk die op televisie te brengen", meldde een woordvoerder eerder. De omroep zegt tot dit besluit te zijn gekomen na "intern best wat discussie". "We denken bovendien dat ouders goed in staat zijn onderscheid te maken tussen een actrice en de rol die ze speelt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Belgische OM eist 2 jaar cel tegen Imanuelle Grives

De hoofdpersoon in deze serie is Dropje, die met zijn ouders in de ‘alleswinkel’ woont van waaruit hij iedere ochtend vol energie ‘de wereld’ in trekt en iedere avond weer veilig thuiskomt. In de serie speelt Imanuelle een winkeljuffrouw.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Imanuelle Grives vandaag voor de rechter om drugshandel

De première van de reeks vindt plaats in oktober op het festival Cinekid. Het Openbaar Ministerie in België eiste eerder deze week twee jaar cel tegen de actrice. De uitspraak van de zaak is begin november.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!