Lot van ontvoerde Insiya besproken tijdens staatsbezoek India

14 oktober 2019 16:42

Tijdens het vijfdaagse staatsbezoek van koning Willem-Alexander (52) en koningin Máxima (48) in India zal ook het lot van het ontvoerde Nederlandse meisje Insiya worden besproken. Zo heeft minister Stef Blok (54) beloofd in een gesprek met de moeder van het meisje.

"Het belang van Insiya staat voorop"

Volgens de minister zal dit gebeuren op ministerniveau. “Dat mevrouw Rashid nu al drie jaar haar dochter moet missen, is hartverscheurend. Ik heb ontzettend veel respect voor haar niet aflatende strijd om Insiya weer in de armen te kunnen sluiten. Mevrouw Rashid staat hierin niet alleen. Ik heb haar tijdens ons gesprek op het hart gedrukt dat bij het ministerie van Buitenlandse Zaken al sinds het begin veel mensen hun uiterste best doen voor haar en Insiya”, zo laat minister Stef Blok weten aan De Telegraaf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tot ruim vier jaar gevangenisstraf voor ontvoeren Insiya

Volgens de minister is er continu contact met de Indiase autoriteiten om het teruggeleidingsverzoek onder de aandacht te brengen. Daarnaast wordt er druk gewerkt om het contact tussen moeder en dochter te herstellen, zoals de Indiase rechter eerder al heeft bevolen.

"Ook ik heb me daar persoonlijk voor ingezet, en dat blijf ik doen”, belooft de minister. "Onlangs nog heb ik mijn Indiase collega hierover aangesproken, om te kijken wat, naast de verschillende juridische procedures die hun beloop moeten hebben, wij als overheden kunnen doen om een oplossing snel dichterbij te brengen. Het belang van Insiya staat voorop.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bedenker plan ontvoering Insiya betuigt spijt

Eerder schreef de moeder van Insiya al een ontroerende brief aan koningin Máxima. Deze heeft ze voorgelezen en was te zien in RTL Boulevard.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!