Beeld © ANP

Narcos in real life: zoon El Chapo alweer ontsnapt na arrestatie

18 oktober 2019 13:05

Het regent kogels in Mexico. Een van de zoons van drugsbaron El Chapo, Ovidio Guzmán López, werd opgepakt door de Mexicaanse autoriteiten. Alleen werd hij na een vuurgevecht tussen zijn handlangers en militairen alweer bevrijd. De serie Narcos is er niets bij.

Een mislukte poging om Ovidio Guzmán López (28) op te pakken dus. De bendeleden van Ovidio openden het vuur op de militairen en wisten hem zo te bevrijden, meldt persbureau Reuters. 

Ovidio, de zoon van drugsgigant Joaquín Guzmán Loera (oftewel El Chapo), werd opgepakt in de Mexicaanse stad Culiacán. En dat zat niet lekker bij zijn werknemers, die het schot zouden hebben geopend op de politieagenten in de stad. Ovidio zou namelijk een actief lid zijn van El Chapo's drugskartel Sinaloa. In de Verenigde Staten wordt hij, volgens berichtgeving, voorgeleid wegens de smokkel van cocaïne, wiet en methamfetamine. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix bevestigt tweede seizoen Narcos: Mexico

Inwoners en journalisten in de Mexicaanse stad gaan los op social media. De video's die worden gedeeld, laten zien hoe heftig het geweld is. Er is gigantisch veel politie op de been om Ovidio te arresteren. Zowel gewapende agenten als trucks en jeeps begeleiden de drugsverdachte naar het bureau. Ook worden er meerdere filmpjes geplaatst waarop te zien is hoe zwaarbewapende bendeleden tegen het leger tekeergaan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Galapremière Netflix-serie Narcos afgeblazen om hevige bosbranden

El Chapo zelf is al gearresteerd en heeft zijn straf al te horen gekregen. De drugsbaron heeft levenslang gekregen in de VS en werd schuldig bevonden van het voortzetten van een criminele bedrijfstak, het witwassen van narcotica, internationale distributie van cocaïne, heroïne, wiet en andere drugs, maar ook van het gebruik van vuurwapens. Het is uiteindelijk de inspiratiebron geweest voor Narcos en Narcos: Mexico op Netflix. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!